ένας εκτυπωτής χεριού,,,,,,

     
Στην εποχή που το χαρτί αργοπεθαίνει και τα πάντα τείνουν να γίνουν ψηφιακά, μια εταιρεία από το Ισραήλ αποφάσισε να φτιάξει έναν… εκτυπωτή! Ω ναι! Πρόκειται για τη ZUtA Labs η οποία θεώρησε ότι έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω από την Canon, την HP, τη Lexmark και τις λοιπές εταιρείες-κολοσσούς του χώρου και με μια πρώτη ματιά στον ZUtA Pocket Printer δεν φαίνεται να τα πηγαίνει κι άσχημα.










A Pocket Printer λοιπόν, ένας εκτυπωτής τσέπης που δεν ξεπερνά σε μέγεθος έναν τυπικό κύβο του Ρούμπικ. Πώς το καταφέρνει αυτό; Αφήνοντας απ’ έξω όλα τα… περιττά μέρη και κρατώντας μόνο το βασικό στοιχείο ενός εκτυπωτή: την κεφαλή. Παρά το μέγεθός του, το συγκεκριμένο «μηχανάκι» μπορεί να εκτυπώσει μέχρι και κόλλα Α4 (υποστηρίζονται και μικρότερα μεγέθη χαρτιού όπως π.χ. κουπόνια ή εισιτήρια) ενώ για κάτι τέτοιο χρειάζεται περί τα 40-45 δευτερόλεπτα. Η δε εκτύπωση γίνεται μέσω της τυπικής λειτουργίας εκτύπωσης κάθε συσκευής ή ειδικού app για τα mobile devices.
Η ZUtA Labs επί του παρόντος είναι επιφορτισμένη με την ανάπτυξη ενός πρωτότυπου, πλήρως λειτουργικού μοντέλου του ZUtA Pocket Printer τον οποίο, εφ’ όσον ενδιαφέρεσαι να στηρίξεις ή να αγοράσεις, μπορείς να βρεις και στο Kickstarter! Σύμφωνα με τους εμπνευστές του project, χρειάζονταν περί τα $400.000 και σήμερα, 12 μέρες μέχρι την τελική προθεσμία έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από $450.000.
 Με $200 (συν $20 τα μεταφορικά  στο τελωνείο) ο εκτυπωτής ZUtA Pocket Printer μπορεί να γίνει δικός σου. Σε τελική ανάλυση, έχεις ξαναδεί εκτυπωτή σε μέγεθος… φορητού ηχείου;